Comisia juridica a Senatului Romaniei a votat sa il lase pe Calin Popescu Tariceanu fara imunitate. Mai este doar un pas pana la inceperea investigatiei DNA pentru luare de mita.
DNA a cerut in noiembrie 2018 avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale, insa au tot fost intarzieri cu privire la raportul Comisiei juridice. Miercuri, insa, seful Comisiei din Senat a anuntat ca s-a dat un vot "neutru", asadar decizia finala va apartine plenului Senatului.
La sedinta Comisiei juridice au fost prezenti doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD si un senator UDMR. Pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu s-au dat 3 voturi "pentru", 2 "abtineri" si 1 vot "impotriva".
Rezultatul a fost anuntat de fostul ministru PSD al Justitiei, Robert Cazanciuc.
„Am supus votului efectuarea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi „pentru”, doua abtineri si un vot „impotriva”. Asta inseamna ca noi, Comisia juridica vom propune plenului Senatului efectuarea urmaririi penale fata de domnul Tariceanu, urmand ca plenul Senatului sa decida in consecinta”, a precizat Cazanciuc.
El a adaugat ca titularul actiunii este plenul Senatului, si nu Comisia juridica sau Biroul permanent, unde va fi trimis, mai intai, raportul Comisiei juridice.
„Pe baza raportului Comisiei juridice, care va contine argumentele Parchetului, apararile consemnate in cadrul audierilor si documentele depuse in cadrul procedurii din Comisia juridica, pe baza tuturor vom face un raport inaintat Biroului permanent, care va fi trimis plenului Senatului, dar propunerea noastra va fi de efectuare a urmaririi penale”, a subliniat presedintele Comisiei juridice.
Cazanciuc a explicat si de ce raportul va fi depus mai devreme, dupa ce marti Biroul permanent a dat un alt termen, de doua saptamani.
„Avem un termen dispus ieri, de doua saptamani, de catre Biroul permanent pentru depunerea raportului, va fi probabil mai devreme. Au fost doua pledoarii si au fost depuse mai multe documente de catre avocat. Si in timpul audierilor, si ulterior, cred ca de doua-trei ori, au fost depuse documente in aparare”, a aratat Robert Cazanciuc.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
PSD are majoritate in Senat.
In acest dosar ar fi vorba despre presupuse fapte de luare de mita, pe care Tariceanu le-ar fi comis in perioada in care era premier. Mai exact, Tariceanu ar fi acuzat ca a luat mita doua milioane de euro pe vremea cand era prim-ministru. El ar fi primit un comision de 10 la suta din valoarea unui contract pentru licente software Microsoft. In dosar ar fi deja pusi sub invinuire doi intermediari.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE