Prin solicitarea repetata a dosarului Tel Drum de catre Sectia speciala s-a adus atingere independentei si impartialitatii procurorilor si s-a pus presiune asupra procurorilor si s-a afectat independenta procurorului de caz din cadrul DNA, arata Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat dispunerea unui control al Inspectiei Judiciare la Sectia pentru investigarea infractiunilor in justitie privind modul de inregistrare, repartizare, precum si prioritizarea solutionarii dosarelor de la data operationalizarii acestei sectii pana la 1 aprilie 2019, arata reprezentantii CSM.
"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca prin solicitarea repetata a dosarului nr.986/P/2014 (TEL DRUM) aflat in instrumentarea Directiei Nationale Anticoruptie de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor in justitie, s-a adus atingere independentei si impartialitatii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componenta a autoritatii judecatoresti. De asemenea, s-a constatat ca prin acest demers s-a pus presiune si s-a afectat independenta procurorului de caz din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie", mai arata sursa citata.
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
250 Modele Fise de Post
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
De asemenea, dupa suplimentarea ordinii de zi, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare privind respectarea dispozitiilor legale si regulamentare in inregistrarea si solutionarea dosarului avand ca obiect plangerea formulata impotriva lui Frans Timmermans, prim vicepresedinte al Comisiei Europene.
Totodata, Sectia pentru procurori a decis, dupa suplimentarea ordinii de zi, sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii in vederea analizarii existentei indiciilor privind incalcarea independentei judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie prin adresa Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie nr. 20/P/2019 din 27.02.2019.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri