Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire in functie pentru noii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului General.
Administratia Prezidentiala a remis un comunicat de presa prin care anunta ca unele dintre cele mai importante institutii din sistemul de justitie romanesc au de acum conducere statutara si cu mandat bine definit. Perioada interimatelor s-a incheiat.
DNA, DIICOT si Parchetul de pe langa ICCJ pot sa isi continue menirea fara a se impiedica in chestiuni procedurale care sa intarzie anchete si investigatii.
Ne reamintim faptul ca CSM a oferit doua avize negative pentru doi dintre candidatii de mai jos.
Astfel, sefului statului a aprobat:
Gabriela Scutea si Giorgiana Hosuu au avut avize negative din partea CSM, Nicu Bologa fiind avizat pozitiv. Avizul CSM este consultativ.
Gabriela Scutea a fost procuror general adjunct in mandatul Laurei Codruta Kovesi 2006-2013. A indeplinit functia de Inalt Reprezentant al Ministerului Justitiei la Comisia Europeana 2013-2016 si a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei 2016-2017.
Cartea verde a contabilitatii
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Crin Bologa, in varsta de 47 de ani, este cel care a preluat, la varsta de doar 33 de ani, sefia DNA Cluj. Acesta si-a inceput cariera ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, in 1995, iar din 1999 si pana in 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Totodata, pana in 2008 a condus parchetul teritorial DNA Cluj.
Giorgiana Hosu a devenit in 2004 procuror la DIICOT. Din 2007 pana in 2012 a fost procuror-sef al Biroului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare in cadrul DIICOT, iar in intervalul 2012-2013 a fost procuror-sef la Serviciul de combatere a criminalitatii economico-financiare al aceleiasi institutii. Giorgiana Hosu a fost procuror-sef adjunct al DIICOT in perioada 2013-2014. In intervalul noiembrie 2014-aprilie 2015, a fost procuror-sef interimar al aceleiasi institutii. Din noiembrie 2018 pana in februarie 2019 a fost procuror-sef adjunct delegat al DIICOT. In februarie 2019 a devenit procuror-sef adjunct al DIICOT.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri