Curtea Constitutionala a Romaniei a decis marti ca este neconstitutionala recunoasterea calitatii de titular in invatamant de catre consiliul de administratie si, respectiv, senatul universitar, intr-o alta modalitate decat concursul.
In sedinta de marti, Curtea s-a pronuntat asupra exceptiei de neconstitutionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului, in temeiul art.146 lit.d) teza a doua din Constitutie, exceptie avand ca obiect dispozitiile art.284 alin.(7) si art.289 alin.(7) din Legea Educatiei Nationale 1/2011.
"Cu unanimitate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.284 alin. (7) si art.289 alin. (7) din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011 sunt neconstitutionale. Curtea a retinut, in esenta, ca textele de lege mentionate incalca dispozitiile art.16 din Constitutie - Egalitatea in drepturi, intrucat permit recunoasterea calitatii de titular in invatamant de catre consiliul de administratie si, respectiv, senatul universitar, intr-o alta modalitate decat concursul", se arata intr-un comunicat al CCR postat pe site-ul institutiei.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Decizia CCR este definitiva si general obligatorie.