Am fost angajata in data de 01.03.2013, am semnat un contract de munca, in 2 exemplare, precizand ca exemplarul care trebuia sa-mi revina nu l-am mai primit.In data de 09.04.2013,mi-a fost inmanata o notificare prin care mi se aducea la cunostinta incetarea contractului individual de munca (inregistrat in REGES NR. SI DATA)in baza art. 31, alin. 3, din legea nr. 53/2003.
Intrebarea mea este, urmatoarea: Mai pot face ceva privitor la aceasta concediere, chiar daca in contract era prevazuta acea perioada de proba de 3 luni, in care oricare dintre parti poate renunta la contract in baza unei simple notificari?
Precizez ca nu am comis nici o incalcare grava sau mai putin grava a vreunui regulament, am corespuns din punct de vedere profesional functiei pe care am ocupat-o aducand in acest sens documente justificative.
Raspuns:
Incetarea contractului de munca in perioada de proba (art. 31 alin. (3) din Codul muncii
republicat), este cea mai simpla metoda de incetare a CIM, aceasta neavand nevoie de nici o motivare.
Astfel, are loc incetarea raporturilor de munca, la initiativa oricareia dintre parti, printr-o simpla notificare.
Puteti contesta aceasta decizie, insa decizia este perfect legala si nu veti avea sanse de castig.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<