Am fost angajata in data de 01.03.2013, am semnat un contract de munca, in 2 exemplare, precizand ca exemplarul care trebuia sa-mi revina nu l-am mai primit.In data de 09.04.2013,mi-a fost inmanata o notificare prin care mi se aducea la cunostinta incetarea contractului individual de munca (inregistrat in REGES NR. SI DATA)in baza art. 31, alin. 3, din legea nr. 53/2003.
Intrebarea mea este, urmatoarea: Mai pot face ceva privitor la aceasta concediere, chiar daca in contract era prevazuta acea perioada de proba de 3 luni, in care oricare dintre parti poate renunta la contract in baza unei simple notificari?
Precizez ca nu am comis nici o incalcare grava sau mai putin grava a vreunui regulament, am corespuns din punct de vedere profesional functiei pe care am ocupat-o aducand in acest sens documente justificative.
Raspuns:
Incetarea contractului de munca in perioada de proba (art. 31 alin. (3) din Codul muncii
republicat), este cea mai simpla metoda de incetare a CIM, aceasta neavand nevoie de nici o motivare.
Astfel, are loc incetarea raporturilor de munca, la initiativa oricareia dintre parti, printr-o simpla notificare.
Puteti contesta aceasta decizie, insa decizia este perfect legala si nu veti avea sanse de castig.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<